Home / Despre Chair Massage / Istoria Chair Massage

linie

Istoria Chair Massage


In prezent, „on chair massage” - masajul pe scaun, este una dintre cele mai populare modalitati de relaxare musculara. Desi masajul in pozitia sezand a fost practicat din cele mai vechi timpuri, modul in care este cunoscut astazi s-a dezvoltat in perioada „renascentista” a masajului, si anume anii '70, si inceputul anilor '80.

Cel care a dezvoltat si promovat aceasta forma de masaj este David Palmer. Practicant al unei tehnici de masaj japonez (Amma), a adaptat aceasta tehnica pentru pozitia sezand si incepand cu anul 1982 a sustinut training-uri pentru a transmite metoda mai departe. Dezvoltand aceasta tehnica, Palmer a dorit sa faca masajul mai accesibil, astfel incat un numar mai mare de persoane sa beneficieze de pe urma lui. Incepand cu anul 1986, el a format o echipa cu rolul de a realiza masaj in cadrul companiilor, primul mare client fiind compania Apple Computer. In acelasi an, David Palmer, cu ajutorul francezului Serge Bouyssou, a realizat prima versiune a scaunului de masaj, versiune care a fost mult modificata de-a lungul timpului.

In anii care au urmat, masajul pe scaun a castigat teren, fiind tot mai cunoscut in Statele Unite, ulterior ajungand si in Europa. Accesibilitatea acestui tip de masaj a facilitat accesul terapeutilor in locatii mult mai restrictive, cum ar fi birourile companiilor, acest serviciu avand beneficii majore atat pentru angajat cat si pentru angajator.

Artsage massage - Istoria Masajului la Birou
©Copyright 2013 Artsage massage / Powered by LoRaaL
Contact:
Mobil: 0745 541 950
Email: office@artsage.ro