Home / Despre Chair Massage / Istoria Masajului

linie

Istoria Masajului


Masajul este o arta care s-a dezvoltat si a persistat de-a lungul timpului. O tehnica de vindecare intuitiva, masajul terapeutic a evoluat, transformandu-se intr-o adevarata stiinta.

Originile cuvantului masaj pot fi regasite in cel putin patru surse diferite: greaca (massein - a atinge usor), latina (massa - a atinge usor), araba (mass’h - a apasa usor) sau sanscrita (makeh - a apasa usor). Utilizarea cuvantului masaj, cu sensul pe care-l cunoastem astazi (folosirea mainilor pentru a manipula tesuturile moi) are o origine mai recenta, acest termen fiind folosit incepand cu prima parte a secolului XIX.

Varietatea surselor pentru cuvantul masaj arata extinderea atat in timp cat si in teritoriu ale acestei practici stravechi. Cel mai vechi text care face referire la tehnici terapeutice prin masaj dateaza din anul 1800 i.e.n, acesta fiind un text medical chinez. De asemenea, frescele si hieroglifele egiptene fac referire la diferite tehnici de masaj.

Artsage massage - Istoria Masajului
Daca cele mai vechi referiri se regasesc in zona Asiei, se pare ca aceasta tehnica de vindecare era cunoscuta si intr-o zona mai apropiata de noi, in Grecia. Hippocrates, unanim acceptat ca „tatal medicinei”, facand referire la calitatile si cunostintele doctorilor, considera foarte important ca acestia sa cunoasca tehnici terapeutice de masaj.

In perioada romana, Galen, considerat unul dintre istoricii medicali cei mai buni, si-a inceput „cariera” ca doctor al gladiatorilor. In acest context a pregatit oameni care sa fie capabili sa aplice diferite tehnici de masaj pentru diverse afectiuni.
In Europa, desi perioada Evului Mediu a indepartat oamenii de la practicarea acestor metode terapeutice, in sec. XVI, in Italia (Mercuriallis) si Franta (Ambroise Pare) au aparut lucrari care subliniau beneficiile masajului terapeutic. Abia in 1813, suedezul Pehr Heinrick Ling a readus atentia asupra masajului.Tehnicile dezvoltate de catre acesta au devenit cunoscute sub denumirea de Masaj Suedez, aceste tehnici fiind considerate fundatia de la care s-au dezvoltat toate masajele terapeutice moderne. La sfarsitul sec XIX, Dr. Johan of Holland abordeaza masajul dintr-o perspectiva stiintifica; astfel, incepand cu aceasta perioada, masajul incepe sa fie acceptat si de catre comunitatea oamenilor de stiinta.

Incepand cu jumatatea secolului XX, datorita interesului crescand, au inceput sa apara o multime de studii care sustin valentele terapeutice ale masajului. De-a lungul timpului au aparut diverse institutii si programe de formare, astfel in prezent exista zeci de tipuri de masaj practicate.
©Copyright 2013 Artsage massage / Powered by LoRaaL
Contact:
Mobil: 0745 541 950
Email: office@artsage.ro