Home / Beneficii / Beneficii angajat

linie

Beneficii angajatMasajul la birou este eficient in tratarea sau ameliorarea diferitelor afectiuni. Acesta are un efect benefic pentru sistemul circulator, limfatic si imunitar, structura musculo-scheletica, in tratarea durerilor acute si cronice, dar si la nivel psihologic. In cele ce urmeaza redam cateva din beneficiile masajului la birou:
  • Afectiunile musculo-scheletice - sunt provocate sau agravate de o pozitie statica indelungata la birou. Cel mai des simptom intalnit in cazul acestor afectiuni este prezenta durerii in zona spatelui, a gatului sau a umerilor. Durerile datorate posturii pe care o avem sunt un factor comun al afectiunilor musculo-scheletice, acestea ducand ulterior la inhibarea functiilor musculare, rigiditate musculara si reducerea flexibilitatii corporale. Intr-un studiu realizat de catre Šiško (2011) se demonstreaza cum, cu ajutorul masajului pe scaun, se reduc durerile musculare si se imbunataseste flexibilitatea corporala.
  • Stresul – are atat o componenta fizica, cat si una psihica. Stresul reprezinta raspunsul fizic sau psihic la factorii de stres interni sau externi. La nivel fizic manifestarile stresului se observa prin tensiune ridicata, disfunctiuni la nivel cardiac, digestiv, etc. La nivel psihic stresul se manifesta ca oboseala mentala, probleme de memorie sau irascibilitate. Tot in relatie cu stresul apare si efectul de „burnout”, datorat suprasolicitarii in mediul ocupational. Stresul are un impact direct asupra productivitatii si a absenteismului. In diverse studii (Mary Kay Brennan, 2006) s-a demonstrat faptul ca masajul pe scaun reduce in mod semnificativ nivelul stresului.
Artsage massage - Beneficii angajat masaj la birou
  • Anxietatea - in studiul lui Field (1996), ca si in alte studii facute pe masaj, se arata ca nivelul de anxietate si hormonul stresului (cortizolul) scad imediat dupa sesiunea de masaj pe scaun.
  • Concentrarea si performanta – Intr-un studiu realizat de Field (1996) sa aratat ca masajul imbunatateste puterea de concentrare si vigilenta, acestea sustinand performanta.
  • Starea de bine – se afla in legatura directa cu nivelul hormonului cerebral numit endorfina; datorita masajului, la nivelul sistemului nervos central este activata productia de endorfine, acestea dandu-ne acea stare de bine
  • Sistemul imunitar – un nivel ridicat al hormonilor stresului, cortizolul si catecolamina, afecteaza sistemul imunitar. O serie de studii au demonstrat faptul ca masajul contribuie la scaderea nivelului acestor hormoni, fapt care duce la intarirea sistemului imunitar.
  • Depresia – Studiile (Field, 1997) au aratat ca masajul contribuie la scaderea nivelului de depresie.
  • Somnul – insomnia este des intalnita in cazul persoanelor stresate sau cu un program incarcat; masajul la birou iti poate imbunatati calitatea somnului, astfel incat in fiecare dimineata sa fii energic, revigorat si pregatit pentru o noua zi.
  • Migrene – pot avea cauze multiple, de la stres, anxietate, pozitie incorecta a corpului, insomnii sau diverse afectiuni. Si in cazul migrenelor masajul are un impact benefic, contribuind la eliminarea durerilor.
Referinte:
Šiško, P., Videmšek, M., & Karpljuk, D. (2011). The Effect of a Corporate Chair Massage Program on Musculoskeletal Discomfort and Joint Range of Motion in Office Workers. Journal Of Alternative & Complementary Medicine, 17(7), 617-622. doi:10.1089/acm.2010.0400

Field, T., Ironson, G., Scafidi, F., Nawrocki, T., Goncalves, A., Burman, I., & ... Kuhn, C. (1996). Massage therapy reduces anxiety and enhances EEG pattern of alertness and math computations. The International Journal Of Neuroscience, 86(3-4), 197-205.

Shulman, Karen R.; Jones, Gwen E. The effectiveness of massage therapy intervention on reducing anxiety in the workplace. Journal of Applied Behavioral Science, Vol 32(2), Jun 1996, 160-173.

Mary Kay Brennan, Rita D. DeBate. The effect of chair massage on stress perception of hospital bedside nurses. Journal of Bodywork and Movement Therapies - October 2006 (Vol. 10, Issue 4, Pages 335-342.

Field, T., Hernandez-Reif, M., Quintino, O., Wheeden, C., Schanberg, S., & Kuhn, C. (1997). Elder retired volunteers benefit from giving massage therapy to infants. Journal of Applied Gerontology, 17, 229- 239
©Copyright 2013 Artsage massage / Powered by LoRaaL
Contact:
Mobil: 0745 541 950
Email: office@artsage.ro